Hämtat ut Sweden Rock Magazin 2015/03:

Sweden Rock 2015 Limited Edition heter den stora nyheten i Sweden Rocks dryckessortiment. – Sweden Rock 2015 Limited Edition är vårt nya samarbete med Mackmyra, säger vd:n Mats Natvig. Det är en produkt som inte kommer att gå in i Systembolagets ordinarie sortiment, utan vi släpper 6 666 flaskor i beställningssortimentet den 2 april. När de är slut är de slut. Denna whisky har först lagrats på ekfat där bourbon tidigare lagrats. Därefter är den lagrad på fat som en kille i Grythyttan tidigare har gjort vildhallonvin i. Sedan har den blandats med lite av en rökigare whisky för att få mer karaktär. Vi är jättenöjda med Sweden Rock 2015 Limited Edition.

Vi var i Mackmyras gruva, där Sandvik tidigare har haft gruvdrift, och vi såg där hur de jobbade med sina produkter genom att hantera dem på olika fat och på olika sätt. Sedan var vi även på deras destilleri i Gävle. Det är imponerande att se någon orka gå från att ha haft en vision till att bli en kvalitetstillverkare av whisky i Sverige. Att ha lyckats ta det så långt som de har gjort.

Vi diskuterade ett samarbete med Mackmyra redan för rätt många år sedan, men av olika anledningar och på grund av andra avtal som fanns hade vi inte möjlighet att göra någonting förrän nu. Jag tror att många av Mackmyras kunder också är Sweden Rock-intresserade och vice versa så båda varumärkena kommer att vinna på detta. Detta är för övrigt den första i en serie produkter som ska komma framöver. Tanken är att det ska komma en unik, limiterad Sweden Rock-produkt före festivalen varje år.

Är de 6 666 exemplaren av Sweden Rock 2015 Limited Edition numrerade? – Ja, det sitter ett numrerat armband på flaskan, ett fiktivt festivalarmband. Vi har lagt ned mycket jobb på både flaskan och förpackningen, för att det ska kännas lite roligare. Någon som hade köpt vår rom The Holy Spirit Of Sweden Rock Rhum Gold Label på Systembolaget mejlade mig för en vecka sedan. Även rommen har ett sådant armband och denna person frågade mig om armbandet gäller på festivalen, vilket det ju tyvärr inte gör.

Läs hela artikeln i Sweden Rock Magazine.

Länk till Sweden Rock 2015 Limited Edition
Länk till Sweden Rock Festival>>
Länk till Mackmyra>>