Kanske var det många som höjde på ögonbrynen när Thåström lanserade sin egna brandy 2015. Fanns det frågetecken rätades de snabbt ut när brandyn provats; en kompromisslös brandy av toppkvalitet som fick fans och konnässörer att jubla unisont.

Jublet blev så högt att frågan snart kom om en ny utgåva. Sagt och gjort: tack vare hans dedikerade fans kommer nu Thåströms Spanska Brandy tillbaka till Systembolaget.

Brandyn som Thåström, tillsammans med Brands For Fans valt ut kommer från Jerez i södra Spanien - ett område annars mest känt för sin sherryproduktion. Den spanska brandyn tillverkas, i grund och botten, som cognac och armagnac men får en helt egen karaktär i och med sitt ursprung och lagring.
Thåström: - Ett skepp kommer lastat med godsaker direkt från Jerez och Bodegas Diez Merito, mina var slut så lasten var efterlängtad, mmm varsågoda och njut.
Sari H Wilholm på Brands For Fans: - Vi visste ju att det fanns en stor efterfrågan på Thåströms Spanska, efter succén med den första utgåvan, men att fansen skulle vara så högljudda blev en glad överraskning. Vi slås ännu en gång av hur dedikerade och passionerade fans Thåström har.

Thåströms Spanska, den andra utgåvan, släpps den 4 juni.

Om Thåström
Thåström blev känd som den karismatiske sångaren i Ebba Grön och sedermera Imperiet. Hans första soloalbum “Thåström” innehöll låtar som blivit moderna klassiker som Karenina och Alla Vill Till Himlen. Thåström själv ville gå mot en hårdare ljudbild vilket märktes på andra albumet Xplodera Mig 2000 och det nya bandet Peace, Love and Pitbulls som gjorde industriell rock på tre album. Solokarriären återupptogs och har placerat Thåström som en av Sveriges största sångare med album som ’Skebokvarnsvägen 209’, ’Kärlek är för dom’ och ’Beväpna er med vingar’. Han är aktuell med sitt nya album ’Centralmassivet’ som släpptes i höstas, och hyllades som hans starkaste skiva hittills. Under vintern turnerade Thåström runt Skandinavien inför slutsålda hallar. I sommar turnerar han i Skandinavien igen, och avslutar med en konsert på Gröna Lund i Stockholm den 30:e augusti.

Thåströms Spanska Brandy
Thåströms Spanska - Brandy de Jerez - har lagrats på amerikanska ekfat i över 12 månader och har en mjuk och välbalanserad smak med en intensiv arom av vanilj och kanel. Faten har tidigare innehållit Oloroso-sherry, vilket ger ytterligare djup i doft och smak.
Färg: Mörk, gyllene färg
Doft: En intensiv arom av vanilj, kanel och rostade bakverk
Smak: Balanserad, tydlig fatkaraktär.I smaken kommer kryddtonerna av vanlij och kanel igen.

Serveringsförslag: Som avec eller som drinkbas i en long drink tillsammans med tonic eller Coca-Cola, passar också bra till choklad.

Namn: Thåströms Spanska, den andra utgåvan.
Artikelnr: 87430-1
Volym: 700 ml
Alkoholhalt 36 %
Producent: Bodegas Diez Merito, S.L
Ursprung: Spanien
Pris: 399 sek

Om Brandy
En spritsort som bygger på destillation av viner. Den mest kända varianten är druvdestillatet som kommer från cognac i Frankrike, men druvdestillat återkommer ofta i de flesta vinproducerande länder. Brandy destilleras både i enkelpannor och kontinuerligt i kolonnpannor. Sedan blandar man de två spritsorterna där mängden enkeldestillerad brandy avgör kvalitén (ju mer, desto bättre). Blandningen lagras på ekfat och ibland i Solerasystem, vilket ger brandyn dess distinkta karaktär och mjuka smak.

Beställ Thåströms Brandy här >>