Göteborgs Heavy Metal-band bestiger tronen med ”Legacy of Kings” - en skotsk single-malt whisky som släpps idag den 6 oktober i begränsad upplaga.

HammerFall, hårdrocksbandet från Göteborg, har toppat försäljningslistor, fått guld och platinautmärkelser och varit huvudnamn på festivaler världen över. I höst hittar vi inte bara HammerFall med nya albumet (r)Evolution på skivdiskarna, utan också på Systembolagets hyllor i form av ”Legacy of Kings”.

Legacy of Kings släpps i begränsad upplaga, vilket innebär att när de flaskor som finns sålts är den unika whiskyn helt slut. Det rör sig om en single-malt whisky från de skotska öarna, uppbyggd av både bourbon och sherryfat. Whiskyn har en rökig karaktär, som är både komplex, djup och fyllig. 

Den tydligt rökiga karaktären på whiskyn lär särskilt tilltala de Skandinaviska konsumenterna, som sedan många år haft ett gott öga till de rökigare skotska whiskyvarumärken som finns på marknaden.

Det är en stor ära att få sätta vårt namn på en exklusiv whisky som denna, säger Joacim Cans, sångare i HammerFall. Efter långt och mödosamt arbete lyckades vi till slut få fram en whisky värdig att representera både HammerFall och vår musik.
 Legacy of Kings är en härligt rökig och välbalanserad whisky med unika inslag av sherry finish. Sari Wilholm på Brands For Fans säger: – Få artister har ett så tydligt uttryck som HammerFall, deras egen stil av Heavy Metal är världsberömd. Vi ville skapa en whisky som ger samma upplevelse av mystik, magi och styrka som musiken. Legacy of Kings är ett ovanligt lyckat möte mellan skotskt hantverk och svensk musikalitet.

HammerFall ”Legacy of Kings” Single Malt Scotch Whisky släpps idag på Systembolaget i begränsad upplaga om 5000 exemplar.

Kolla in whiskyn på Systembolaget.

Läs mer om HammerFall på deras hemsida.