Skip to Store Area:

  • BrandsForFans

Spotlight

Plura lanserar alkoholfritt

10/1/2018 2:12 PM

Konstnären, artisten och författaren Plura har skapat en alkoholfri glögg till jul. Pluras alkoholfria från Vinfabriken är gjord av blåbär och svarta vinbär som fått en rejäl dos traditionella julkryddor. Den nya glöggen når dagligvaruhandeln i hela landet i slutet av oktober. Plura Torpets Glögg, den med alkohol, säljs via Systembolaget.


Per ”Plura” Jonsson har många strängar på sin lyra och förutom ett liv som artist, låtskrivare, konstnär, författare och tv-profil har han ett stort och genuint intresse för mat och dryck. Genom åren har det blivit flera kokböcker och matlagningsprogram och intresset för god dryck har bidragit till lansering av kvalitetsvin från Rioja, klassisk akvavit och starkvinsglöggen Plura Torpets glögg som förra året lanserades via Systembolagets beställningssortiment.

I år har Plura för första gången skapat en alkoholfri dryck. – För mig handlar julen om att umgås med familj, barn och vänner, säger Plura Jonsson. Därför är det även viktigt med en bra alkoholfri glögg så att alla i sällskapet får något gott i glasen. Jag är svag för traditioner, inte minst julen, vilket också märks i min glögg. Den smakar helt enkelt som en klassisk glögg ska smaka. Pluras alkoholfria tillverkas av Vinfabriken i Götene på blåbär och svarta vinbär med traditionell glöggkryddning. Det ger en söt, fruktig och kryddig glögg med inslag av russin, lingon, svarta vinbär, kardemumma och kanel. Eftersom glöggen är gjord på bärjuice kan den med fördel både drickas varm och kyld samt givetvis spetsas efter behag.

Pluras alkoholfria från Vinfabriken finns från slutet av oktober i dagligvaruhandeln bla hos Coop, Bergendahls och Axfood samt i utvalda ICA-butiker. Det rekommenderade priset för en flaska på 75cl är 34,90 kronor. Plura Torpets Glögg finns på Systembolaget och kan beställas här>>

För mer information kontakta: Filip Lundquist, marknadsansvarig Umida Group
Mail: filip.lundquist@umidagroup.com
Mobil: 0769 42 41 21

Om PLURA
Plura Jonsson är uppväxt i Norrköping. Under 70-talet fick han sitt genombrott som sångare och låtskrivare i bandet Eldkvarn som i dag räknas till ett av landets mest klassiska rockband. Pluras låtar har tolkats av alla från Petra Marklund till Sven-Ingvars och Peter LeMarc. De senaste åren har Plura blivit mer folkkär än någonsin genom tv-program som ”Pluras kök” ”Mauro och Pluras tågluff” och ”Pluras jul”. Han har även givit ut fem kokböcker och den självbiografiska ”Resan genom ensamheten”.

Om Vinfabriken Sverige AB
Vinfabriken är ett varumärke som står för hög kvalitet samt lokal och hantverksmässig produktion. Vinfabriken startade 2009 men en enda produkt, Smålandsglögg. Idag har Vinfabriken en stor portfölj inom främst glögg som säljs i Sverige, Finland, Norge och Tyskland. Vinfabriken strävar alltid efter en hållbar tillverkning och lanserade nyligen Systembolagets första ekologiska lågalkoholsnaps.
www.vinfabriken.se

















Read More

The launch of In Flames Signature Craft Gin No. 13: Grapefruit & Rhubarb sees In Flames introducing their fourth gin. Furthering their innovative approach towards the Swedish craft gin scene, this release, flavoured with grapefruit and rhubarb, comes courtesy of bass player Bryce Paul.

With each band member creating and signing off on their own craft gin flavouring, In Flames have reinvented and pushed the boundaries of what one can do with Swedish gin, and at the same time defined it with it’s own expression. Combining unique flavours such as pink pepper and lime, elderberry and cucumber, or bergamot and green tea has got everyone from connoisseurs to fans and bartenders singing their praises.
When the spotlight is turned to the band’s American bass player, Bryce Paul, he’s chosen to work with grapefruit and rhubarb. Giving his thoughts on the gin flavours, Bryce Paul explains: “To me, a grapefruit isn’t simply just a mutant orange… it’s a tastefully complex fruit with a beautiful dissonance that accentuates and compliments other flavours when properly combined together - and with this gin we have done just that.”

Order your bottle here>>




Read More