Skip to Store Area:

  • BrandsForFans

Spotlight

Click on "Read More" below for the english version.

Festivalen Borgholm Brinner lanserar limiterad upplaga om 1 000 buteljer av egen gin: Ingefära och granatäpple! 
När In Flames skapar sin egen festival sparar de inte på krutet. I juli är det världspremiär för Borgholm Brinner Gin, med en ny batch gin, exklusivt framtagen för helgen på Öland.

Med sin nya festival Borgholm Brinner har In Flames flyttat fram positionerna för vad en festivalupplevelse kan vara. Belägen i den vackra slottsruinen i Borgholm väntar inte bara en imponerande två-dagars banduppställning i slutet av juli med förband som REFUSED, RAISED FIST, DARK TRANQUILLITY och fler Sverigefavoriter, utan även en smakresa av rang med utvalda food-trucks och BBQ delikatesser.

Sångaren Anders Fridén och gitarristen Björn Gelotte är sedan tidigare ägare av bryggeriet Frequency Beer Works som förser Borgholm Brinner med hantverksöl, men nu kompletteras festivalen med en helt egen gin: Borgholm Brinner Gin.

Under de senaste månaderna har In Flames haft tre ambitiösa lanseringar av svensk gin med olika smaksättningar. Varje medlem har fått sätta sin personliga touch på varje release, vilket lett fram till den senaste smaksättningen för festivalen: ingefära och granatäpple.

Sångaren Anders Fridén säger: ”Vad vi än gör ger vi alltid 100%, och när vi nu har vår egen festival kändes det självklart att den skulle få en egen gin. Kombinationen av ingefära och granatäpple i ginen blev ovanligt bra, så vi hoppas att alla tar sig tid att prova den när de besöker Borgholm Brinner.”

Sari Wilholm på Brands For Fans, som arbetar med In Flames ginreleaser säger: ”Borgholm Brinner Gin har gjorts med passion precis som In Flames övriga ginserie. En kul och härlig sittning blev det och ingefära och granatäpple blev en hit det med.”

Den begränsade upplagan av Borgholm Brinner Gin by In Flames finns på plats under festivalen i en exklusive ginbar, där även de övriga In Flames ginen finns att prova.

Den släpps också på Systembolaget den 23:e juli och kostar 619 kr. Beställ här >>
Read More

Kanske var det många som höjde på ögonbrynen när Thåström lanserade sin egna brandy 2015. Fanns det frågetecken rätades de snabbt ut när brandyn provats; en kompromisslös brandy av toppkvalitet som fick fans och konnässörer att jubla unisont.

Jublet blev så högt att frågan snart kom om en ny utgåva. Sagt och gjort: tack vare hans dedikerade fans kommer nu Thåströms Spanska Brandy tillbaka till Systembolaget.

Brandyn som Thåström, tillsammans med Brands For Fans valt ut kommer från Jerez i södra Spanien - ett område annars mest känt för sin sherryproduktion. Den spanska brandyn tillverkas, i grund och botten, som cognac och armagnac men får en helt egen karaktär i och med sitt ursprung och lagring.
Thåström: - Ett skepp kommer lastat med godsaker direkt från Jerez och Bodegas Diez Merito, mina var slut så lasten var efterlängtad, mmm varsågoda och njut.

Beställ ditt exemplar här >>


Read More